Šéf WBC: Dillian Whyte dostane titulovou šanci až začátkem roku 2021!

Vypadá to, že britský raubíř Dillian „The Body Snatcher“ Whyte (26-1-0, 18 KO) se k titulové šanci s aktuálním šampionem WBC Deontayem „The Bronze Bomber“ Wilderem (41-0-1, 40 KO) jen tak nedostane.

Prezident federace WBC Mauricio Sulaiman se rozpovídal pro zámořská média o situaci kolem aktuální světové sedmičky Dillana Whyta, jehož činnost byla pozastavena po souboji s kolumbijským válečníkem Oscarem „Kaboom“ Rivasem (26-1-0, 18 KO) kvůli nálezu metabolitu Dianabolu. Momentálně se řeší dopingový prohřešek jednatřicetiletého rodáka z Jamajky, který se měl na konci října dostavit ke komisi. Jenže je stále ticho po pěšině a místo toho, abychom se konečně dozvěděli verdikt, tak média spíše zaplavují informace o Whytově návratu do ringu.

Federace WBC si však zatím stojí pevně za svým a britskému výtržníkovi nedá titulový souboj dříve, než se prošetří jeho prohřešek vůči pravidlům. „Momentálně probíhá šetření Dilliana Whyta, což znamená, že nemůže nastoupit k titulovému souboji s Deontayem Wilderem. Proto jsme se rozhodli, že souboj mezi šampionem a Tysonem Furym bude povinná obhajoba.“ – Prozradil Mauricio Sulaiman. To znamená, že alabamský knockoutér, pokud zvládne odvetu s Furym, bude muset jít do povinné obhajoby až za rok. Whyte se tedy dočká své šance na titul zřejmě až v únoru roku 2021.