Oganizace WBC opět úřaduje a stahuje svůj pás ze souboje Briedis-Glowacki!

Původně se měli při dnešním semifinále, které vypukne za pár hodin, utkat Mairis Briedis (25-1-0, 18 KO) a Krzysztof Glowacki (31-1-0, 19 KO) o pás organizace WBC, jenže Mauricio Sulaiman na poslední chvíli odebral pás z tohoto souboje.

Hodně zajímavé čachry nyní provádí organizace WBC se svým pásem v křížové váze. Ten původně odebrala Oleksandru Usykovi, jenž plánuje přesun do těžké váhy a Ukrajince jmenovala emeritním šampionem, což znamená, že pokud se někdy Usyk rozhodne pro přesun zpět, tak bude automaticky povinným vyzývatelem aktuálního šampion. Všichni s napětím očekávali vložení pásu do souboje mezi bývalým šampionem WBC a držitelem diamantového pásu této organizace, Mairisem Briedisem a polským šampionem WBO, Krzysztofem Glowackim. To se i stalo a vypadalo, že WBSS opět směřuje ke sjednocení této váhy.

Jenže dnes o půlnoci oznámil prezident organizace, která má sídlo v Mexiku, že pás z tohoto souboje stahuje. „Organizace WBC stahuje pás ze souboje Briedise s Glowackim. Organizátoři turnaje World Boxing Super Series nedokázali zachovat integritu zápasu a nedodrželi pravidla a předpisy naší organizace.“ – Zaznělo skrze oficiální twitterový účet WBC. Co tím básník myslel se zřejmě dozvíme až po dnešním semifinálovém souboji, každopádně organizace, které patří zlato-zelený pás již dlouhou dobu nepříjemně překvapuje svými rozhodnutími. Například do souboje Amira Khana s Neerajem Goyatem vložila takzvaný perlový pás, což je zřejmě jen gesto reklamy pro souboj, který se odehraje v Saúdské Arábii. Bohužel pokud by vyhrál Indický bojovník, pak by tento pás připadl muži, jenž se nachází až na 230. pozici světového žebříčku. Dále je asi zbytečné uvádět příklad Dilliana Whyta. Brit je povinným vyzývatelem aktuálního šampiona Deontaye Wildera již přes 580 dní, ale titulovou šanci stále nedostal.