Site icon ProBoxing.cz

Helenius se vrací na domácí gale!

Robert Helenius vs Adam KownackiFinská jednička Robert Helenius si po pěti letech zaboxuje na domácím galavečeru, kde v srpnu vyzve krajana Mika Mielonena!

5.8.2023 – Operastage, Savonlinna, Finsko
Těžká váha
Robert Helenius 🇫🇮🆚🇫🇮 Mika Mielonen
Přímý přenos na Lippu!

Finská jednička a světová pětadvacítka „The Nordic Nightmare“ Robert HELENIUS (31-4-0, 20 KO) a neporažená finská trojka Mika MIELONEN (6-0-0, 6 KO) se utkají v osmikolové bitvě na galavečeru ve finském Savonlinnu!

Devětatřicetiletý Robert Helenius před třemi lety úspěšně restartoval kariéru, když dokázal ve čtvrtém kole ukončit favorizovaného polského bijce Adama Kownackiho (20-4-0, 15 KO). O rok později se střeli v odvetě a Helenius opět úřadoval a Poláka tentokrát rozbil v šestém kole.

Po vyhraném dvojzápasu s Kownackim dostal loni nabídku na duel s bývalým světovým šampiónem Deontayem Wilderem (43-2-1, 42 KO), kterou bez váhaní přijal. Zápas však skončil dřív než pořádně začal a Wilder jej dokázal už v prvním kole brutálně knockoutovat. Nyní se po této porážce vrací na domácím galavečeru ve Finsku.

Jeho soupeřem bude jednačtyřicetiletý neporažený veterán Mika Mielonen. Finský boxer má sice na svém kontě 6 výher před limitem, ale boxuje teprve poslední 2 roky a jeho soupeři byly bilanční. Helenius je tak velkým favoritem a očekává se výhra před limitem.

Exit mobile version